2019. november 4 – Homoródfürdő

Erdei iskolában a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola VI. B és a homoródszentmártoni Román Viktor Általános Iskola  VI. osztálya

 

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy részt vehettünk 2019 november 4-én Homoródfürdőn egy környezetvédelemmel kapcsolatos projektnapon a Vámszer Géza Népiskola szervezésében, Hargita Megye Tanácsa támogatásával. Két téma közül választhattunk. Mi a madarakkal kapcsolatos tevékenységek mellett döntöttünk.

A megérkezésünk után a Hatos villa udvarán Csonta Laci bácsi osztott csapatokba. Érdekes madárképekkel kerestük meg a madárcsaládjainkat. A csoport fele természetfilm alapján igaz/hamis feladatokkal dolgozott, a másik fele a szabadban quiz kérdésekre kereste a választ képek alapján. Ezt követték érdekes interaktív foglalkozások, amikor madarakat vágtunk ki, és beragasztottuk őket egy megfigyelőlapra: táplálék, ellenség, fészek, tojások száma szerint.

Az erdőjárás során kellemes érzés volt, amikor pár madárra hang alapján ráismertünk.

Jól éreztük magunkat a közös pizzázás, és a szabadidős játékok alatt is. Gyorsan repült, szállt az idő, mint a madarak.

Összegezve az erdei iskolában töltött napunkat, nagyon jó volt, sokat tanultunk, és nagyon reméljük, hogy még részt vehetünk hasonló foglalkozásokon. Köszönjük szépen László Krisztina és Kertész Hajnalka tanárnéniknek is, hogy beneveztek és elvittek minket!

Péter Eszter, Orbán Beáta, Kertész Péter, Gál Angella és Nagy Irisz Iringó, VI. osztályos tanulók