Több, mint ötezer éve létezik egy csoda: a könyv. Számos kutatás eredménye, egyértelművé teszi: olvasni jó! Szinte észrevétlenül gyarapítja az olvasás – tudásunkat, műveltségünket, szókincsünket, fejleszti személyiségünket, érzelmi és intellektuális gazdagsághoz juttat. Hosszasan lehetne érvelni, bizonyítani, adatokkal is alátámasztani az olvasás fontosságát, de mindenkinek magának kell megtapasztalnia ezt a csodát. Könyvtárunk szervezésében, számos verseny, olvasásnépszerűsítő-, értő olvasást fejlesztő foglalkozás hoz fel érveket amellett, hogy olvasni fontos és jó!

Kedves Gyerekek! 

Könyvtárunk polcain több mint 20500 kötet áll, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezd őket.
A polcokon megtalálod a meséket, verseket,  gyerek- és ifjúsági regényeket, ismeretterjesztő könyveket,  illetve román és angol és nyelvű könyveket. A könyvek elhelyezésének egy meghatározott rendje van, hogy könnyebben megtaláld a téged érdeklő könyvet. A különféle témájú könyvek kisebb-nagyobb csoportokban más és más helyen találhatók. A könyvtárban lehet kölcsönözni, helyben olvasni, folyóiratokat nézegetni, kutatómunkát végezni.

Bátran térjen be hozzánk, biztosan találsz magadnak – akár az újdonságok, akár a régi kincsek között – valami érdekes olvasnivalót!

Milyen szolgáltatások vehetők igénybe a könyvtárban?

  • Helyben olvashatóak a könyvek, folyóiratok.
  • Kölcsönzés. Állományunkban kiemelten foglalnak helyet a mesék, a gyermek-és ifjúsági irodalom, kötelező olvasmányok, pedagógiai munkát segítő szakirodalom.
  • Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés.
  • Irodalom gyűjtése a házi feladathoz, dolgozatokhoz.
  • Könyvajánló készítése, adott témához szakirodalom gyűjtése.
  • Könyvtári tematikus órák, olvasásnépszerűsítő- és értőolvasást fejlesztő foglalkozások, versenyek, kiállítások, könyvajánlók, játékok, táborok.

Találkozzunk  a könyvtárban! 

Pillanatképek a könyvtár életéből